RUOKALISTA
29.4.-3.5.2024

Maanantai

Aamiainen: Ruishiutalepuuro luomuhiutaleista, leipä, tuorepala

Lounas: Kinkkukiusaus, pirteä vihersalaatti

Välipala: Grahamleipä talon tapaan, juusto, tuorepala

Tiistai

Aamiainen: Kuituinen kaurapuuro luomuhiutaleista, hedelmäpala, pehmeä leipä

Lounas:  Juuressosekeitto & reajuusto, jäätelö

Välipala: Munkki & sima, kasvistikut, hapankorppu

Keskiviikko

Hyvää vappua kaikille! 

Torstai

Aamiainen: Riisipuuro, leipä, tuorepala

 Lounas: Palermonpasta suomalaisesta broilerista, porkkanaraaste

Välipala: Marjarahka, Röllin moniviljaleipä, juurespalat

Perjantai

Aamiainen: Täysjyvämurot & maito, hedelmäpalat, leipä

 Lounas: Riisipuuro & marjasekoitus

Välipala: Röllin moniviljasämpylät, leikkele, kasvis-hedelmälautanen



Eat Clipart Child Food - Kids Eating Cartoon, HD Png Download ...

Jokaisella lounaalla tarjotaan näkkileipä, kasvisrasvalevite, 
rasvaton maito & piimä ja vesi.

Muutokset ruokalistassa ovat mahdollisia!


Tervehdys Röllin keittiöstä!


Päiväkotiruokailulla on ravitsemuksellisia ja kasvatuksellisia tavoitteita. Ruokailu tukee pienen lapsen kasvua ja kehitystä. Monipuolinen ja maistuva ateria ylläpitää lapsen vireyttä hoitopäivän aikana sekä ohjaa lasta monipuoliseen ja vaihtelevaan ruokavalioon. Makumieltymykset ja ruokatottumukset syntyvät jo varhaislapsuudessa ja parhaimmillaan ohjaavat ruokailua läpi elämän. Me Röllin keittiön väki haluamme olla tukemassa lapsia näissä valinnoissa.

Meidän omassa keittiössä, rakkaudella valmistetut terveelliset ateriat takaavat energiaa lapsille jokaisena arkipäivänä. Pyrimme tarjoamaan monipuolisia makukokemuksia tuttujen  ja tuntemattomampien ruoka-aineiden parissa.  Yhdessä syöminen opettaa lapsille hyvät pöytätavat ja antaa mallin ravitsemuksellisesti riittävästä syömisestä. 
Ruokalistojen suunnittelun pohjana käytämme Valtion ravitsemusneuvottelukunnan virallisia ravitsemussuosituksia.
 
 Aamupuurojen valmistuksessa käytämme luomuhiutaleita, perunat ja porkkanat tulevat lähituottajilta. Leivomme päivittäin leivän itse. Kotimaiset raaka-aineet ovat meille tärkeä lähtökohta aterioiden valmistuksessa. Emme käytä tietoisesti geenimuuntelun avulla tuotettuja elintarvikkeita. Erityisruokaa tarvitsevien annokset valmistamme yksitellen alusta alkaen itse omassa keittiössämme.

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan Terveyttä ja iloa ruuasta - varhaiskasvatuksen ruokailusuosituksen löydät alla olevan linkin takaa:
 
https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/135907/URN_ISBN_978-952-302-992-7.pdf?sequence=1&isAllowed=y


Muumimamma keiton keitti.
Nipsu mausteet sekaan heitti.
Sen hiljalleen annettiin kiehua, 
ei kukaan saanut riehua.
Pikkumyy kaikille lusikat jakoi.
Tulkaapa lapset syömään.