RUOKALISTA

28.11.-2.12.2022

 MAANANTAI


                                Aamupala: Täysjyvämurot & murot, kasvistikut, leipä, 

Lounas: Makkarapihvit, perunamuusi, kiinankaali-persikka-salaatti

Välipala: Letut& hillo, hapankorppu, tuorepala

TIISTAI 


Aamupala: Kuituinen kaurapuuro luomuhiutaleista, hedelmä, leipä

Lounas: Värikäs jauhelihakeitto suomalaisesta lihasta, jäätelö

Välipala: Ruispala, leikkele, tuorepala


KESKIVIIKKO


Aamupala: Luomuruispuuro, tuorepala, leipä

 Lounas: Kalapuikot, perunat, kermaviilikastike, vihersalaatti

 Välipala: Punaiset marjat -keitto, Röllin kauraleipä, tuorepala

TORSTAI 

Aamupala:  Koko talon jouluinen aamupala klo 6.30-8.30 Tervetuloa!


Lounas Broiler-risotto suomalaisesta broilerista, puolukka-porkkanaraaste

 Välipala: Kaura- & ruisleipä, juusto/leikkele, tuorepala


PERJANTAI


Aamupala:   Vehnäluomuhiutaleista, tuorepala, leipä

 Lounas: Kasvissosekeitto, hedelmä

 Välipala: Röllin rouhesämpylä, juusto, kasvis-hedelmälautanen



Tervetuloa! 


Eat Clipart Child Food - Kids Eating Cartoon, HD Png Download ...




Jokaisella lounaalla tarjotaan näkkileipä, kasvisrasvalevite, 
rasvaton maito & piimä ja vesi.


MUUTOKSET MAHDOLLISIA!



Tervehdys Röllin keittiöstä!

Päiväkotiruokailulla on ravitsemuksellisia ja kasvatuksellisia tavoitteita. Ruokailu tukee pienen lapsen kasvua ja kehitystä. Monipuolinen ja maistuva ateria ylläpitää lapsen vireyttä hoitopäivän aikana sekä ohjaa lasta monipuoliseen ja vaihtelevaan ruokavalioon. Makumieltymykset ja ruokatottumukset syntyvät jo varhaislapsuudessa ja parhaimmillaan ohjaavat ruokailua läpi elämän. Me Röllin keittiön väki haluamme olla tukemassa lapsia näissä valinnoissa.

Meidän omassa keittiössä, rakkaudella valmistetut terveelliset ateriat takaavat energiaa lapsille jokaisena arkipäivänä. Pyrimme tarjoamaan monipuolisia makukokemuksia tuttujen  ja tuntemattomampien ruoka-aineiden parissa.  Yhdessä syöminen opettaa lapsille hyvät pöytätavat ja antaa mallin ravitsemuksellisesti riittävästä syömisestä. 
Ruokalistojen suunnittelun pohjana käytämme Valtion ravitsemusneuvottelukunnan virallisia ravitsemussuosituksia.
 
 Aamupuurojen valmistuksessa käytämme luomuhiutaleita, perunat ja porkkanat tulevat lähituottajilta. Vaaleamman leivän leivomme päivittäin itse päiväkodissa. Ruisleivät tilaamme lähileipomosta. Kotimaiset raaka-aineet ovat meille tärkeä lähtökohta aterioiden valmistuksessa. Emme käytä tietoisesti geenimuuntelun avulla tuotettuja elintarvikkeita. Erityisruoat valmistamme alusta alkaen itse omassa keittiössämme.

Tässä linkki Valtion ravitsemusneuvottelukunnan Terveyttä ja iloa ruuasta - varhaiskasvatuksen ruokailusuositus: 
https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/135907/URN_ISBN_978-952-302-992-7.pdf?sequence=1&isAllowed=y


Muumimamma keiton keitti.
Nipsu mausteet sekaan heitti.
Sen hiljalleen annettiin kiehua, 
ei kukaan saanut riehua.
Pikkumyy kaikille lusikat jakoi.
Tulkaapa lapset syömään.