RUOKALISTA

22. - 26.8.2022

 MAANANTAI


                                Aamupala: Täysjyvämurot & maito, leipä, kasvistikut

Lounas: Jauheliha-perunasoselaatikko suomalaisesta jauhelihasta, vihersalaatti

Välipala: Kaakao, ruispala, leikkele, tuorepala

TIISTAI 


Aamupala: Riisipuuro, hedelmäpalat, leipä

Lounas: Broileri-riisigratiini suomalaisesta broilerista, porkkanaraaste

Välipala: Punaiset marjat -kiisseli, Röllin täysjyväleipä, tuorepala


KESKIVIIKKO


Aamupala: Luomukaurapuuro, leipä, tuorepala

 Lounas: Kasvissosekeitto, raejuusto, kuningatarrahka

 Välipala: Letut & hillo, hapankorppu, tuorepala


TORSTAI 


Aamupala: Ohrahiutalepuuro luomuhiutaleista, tuorepala, pehmeä leipä

 Lounas: Kalapyörykkäkastike, perunat, värikäs vihersalaatti

 Välipala: Hedelmäkeitto, Röllin kauraleipää, tuorepala



PERJANTAI


Aamupala: Vehnähiutalepuuro luomuhiutaleista, pehmeä leipä, tuorepala

 Lounas: Värikäs jauhelihakeitto suomalaisesta lihasta, hedelmä

 Välipala: Sämpylä, juusto, kasvis-hedelmälautanen



Eat Clipart Child Food - Kids Eating Cartoon, HD Png Download ...




Jokaisella lounaalla tarjotaan näkkileipä, kasvisrasvalevite, 
rasvaton maito & piimä ja vesi.


MUUTOKSET MAHDOLLISIA!



Tervehdys Röllin keittiöstä!

Päiväkotiruokailulla on ravitsemuksellisia ja kasvatuksellisia tavoitteita. Ruokailu tukee pienen lapsen kasvua ja kehitystä. Monipuolinen ja maistuva ateria ylläpitää lapsen vireyttä hoitopäivän aikana sekä ohjaa lasta monipuoliseen ja vaihtelevaan ruokavalioon. Makumieltymykset ja ruokatottumukset syntyvät jo varhaislapsuudessa ja parhaimmillaan ohjaavat ruokailua läpi elämän. Me Röllin keittiön väki haluamme olla tukemassa lapsia näissä valinnoissa.

Meidän omassa keittiössä, rakkaudella valmistetut terveelliset ateriat takaavat energiaa lapsille jokaisena arkipäivänä. Pyrimme tarjoamaan monipuolisia makukokemuksia tuttujen  ja tuntemattomampien ruoka-aineiden parissa.  Yhdessä syöminen opettaa lapsille hyvät pöytätavat ja antaa mallin ravitsemuksellisesti riittävästä syömisestä. 
Ruokalistojen suunnittelun pohjana käytämme Valtion ravitsemusneuvottelukunnan virallisia ravitsemussuosituksia.
 
 Aamupuurojen valmistuksessa käytämme luomuhiutaleita, perunat ja porkkanat tulevat lähituottajilta. Vaaleamman leivän leivomme päivittäin itse päiväkodissa. Ruisleivät tilaamme lähileipomosta. Kotimaiset raaka-aineet ovat meille tärkeä lähtökohta aterioiden valmistuksessa. Emme käytä tietoisesti geenimuuntelun avulla tuotettuja elintarvikkeita. Erityisruoat valmistamme alusta alkaen itse omassa keittiössämme.

Tässä linkki Valtion ravitsemusneuvottelukunnan Terveyttä ja iloa ruuasta - varhaiskasvatuksen ruokailusuositus: 
https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/135907/URN_ISBN_978-952-302-992-7.pdf?sequence=1&isAllowed=y


Muumimamma keiton keitti.
Nipsu mausteet sekaan heitti.
Sen hiljalleen annettiin kiehua, 
ei kukaan saanut riehua.
Pikkumyy kaikille lusikat jakoi.
Tulkaapa lapset syömään.