RUOKALISTA
15.-19.4.2024

Maanantai

Aamiainen: Vehnähiutalepuuro luomuhiutaleista, tuorepala, pehmeä leipä

Lounas: Pinaattiletut, juuresmuusi, puolukkahillo, paprika-ananas-jäävuorisalaatti

Välipala: Röllin kauraleipä, juusto, tuorepala

Tiistai

Aamiainen: Ruishiutalepuuro luomuhiutaleista, tuorepala, pehmeä leipä

Lounas: Kanakastike suomalaisesta broilerista, täysjyväriisi, kiinankaali-kurkku-ananas-salaatti

Välipala: Kinkku-ananaspizza, sekaleipä talon tapaan, tuorepala

Keskiviikko

Aamiainen: Riisipuuro, kaneli-sokeri, talon leipä, juurespalat

 Lounas: Kipparin kalasoppa, pappilan hätävara

Välipala: Vatkattu puolukkaherkku, Röllin sekaleipä, kasvistikut

Torstai

Aamiainen: Ohrahiutalepuuro, leipä, tuorepala

 Lounas: Maukas broileripasta, juuresraaste

Välipala: Punaiset marjat-kiisseli, grahampatonki, tuorepala

Perjantai

Aamiainen: Kuituinen kaurapuuro luomuhiutaleista, marjakiisseli, leipä, tuorepala

 Lounas: Nakkikastike, perunamuusi, hedelmäinen vihersalaatti

Välipala: Sämpylät talon tapaan, leikkele, kasvis-hedelmälautanen



Eat Clipart Child Food - Kids Eating Cartoon, HD Png Download ...

Jokaisella lounaalla tarjotaan näkkileipä, kasvisrasvalevite, 
rasvaton maito & piimä ja vesi.

Muutokset ruokalistassa ovat mahdollisia!


Tervehdys Röllin keittiöstä!


Päiväkotiruokailulla on ravitsemuksellisia ja kasvatuksellisia tavoitteita. Ruokailu tukee pienen lapsen kasvua ja kehitystä. Monipuolinen ja maistuva ateria ylläpitää lapsen vireyttä hoitopäivän aikana sekä ohjaa lasta monipuoliseen ja vaihtelevaan ruokavalioon. Makumieltymykset ja ruokatottumukset syntyvät jo varhaislapsuudessa ja parhaimmillaan ohjaavat ruokailua läpi elämän. Me Röllin keittiön väki haluamme olla tukemassa lapsia näissä valinnoissa.

Meidän omassa keittiössä, rakkaudella valmistetut terveelliset ateriat takaavat energiaa lapsille jokaisena arkipäivänä. Pyrimme tarjoamaan monipuolisia makukokemuksia tuttujen  ja tuntemattomampien ruoka-aineiden parissa.  Yhdessä syöminen opettaa lapsille hyvät pöytätavat ja antaa mallin ravitsemuksellisesti riittävästä syömisestä. 
Ruokalistojen suunnittelun pohjana käytämme Valtion ravitsemusneuvottelukunnan virallisia ravitsemussuosituksia.
 
 Aamupuurojen valmistuksessa käytämme luomuhiutaleita, perunat ja porkkanat tulevat lähituottajilta. Leivomme päivittäin leivän itse. Kotimaiset raaka-aineet ovat meille tärkeä lähtökohta aterioiden valmistuksessa. Emme käytä tietoisesti geenimuuntelun avulla tuotettuja elintarvikkeita. Erityisruokaa tarvitsevien annokset valmistamme yksitellen alusta alkaen itse omassa keittiössämme.

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan Terveyttä ja iloa ruuasta - varhaiskasvatuksen ruokailusuosituksen löydät alla olevan linkin takaa:
 
https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/135907/URN_ISBN_978-952-302-992-7.pdf?sequence=1&isAllowed=y


Muumimamma keiton keitti.
Nipsu mausteet sekaan heitti.
Sen hiljalleen annettiin kiehua, 
ei kukaan saanut riehua.
Pikkumyy kaikille lusikat jakoi.
Tulkaapa lapset syömään.